Чи можна дарувати ікони

Відео: Кому і коли дарують ікони

В даний час так мало воістину віруючих в Бога людей, що у багатьох виникає безліч питань, пов`язаних з символами схиляння і віри, таких як, наприклад: «Чи доречно дарувати ікони?», «Чи схвалює подібного роду презенти церква?», «Кому можна піднести подібний подарунок, з якого приводу? »та інші. Дочитавши цей текст до кінця, ви знайдете відповіді на ці питання.

Відео: 12 причин подарувати ікону




Щоб отримати об`єктивні і коректні відповіді на згадані вище питання, ми вирішили, що найрозумніше буде адресувати їх працівникам духовенства, священнослужителям. І вони повідомили, що ікона - це відмінний подарунок істинному християнинові. Такий подарунок можна вручити дитині, батькам, онукові, бабусі, колезі, начальству, діловому партнеру, оскільки ікона завжди доречна як в будинку, так і в офісі. Лик святого можна подарувати як на ювілей, так і на професійну річницю, на таїнство вінчання або ж на обряд хрещення, адже, погодьтеся, в підтримці Всевишнього ми потребуємо будь-якої пори, оскільки кожну хвилину нашого життя нам необхідно відчувати захист і опіку.



Вирішуючи піднести ікону в якості подарунка буде не зайвим визначити, який образ буде доречний в тому чи іншому випадку. Так, на таїнство хрещення дарують мірну ікону, ікони Господа Вседержителя і Пресвятої Богородиці будуть доречні до таїнства вінчання, існують сімейні ікони, які можна подарувати на річницю весілля, а ось іменна ікона стане відмінним подарунком близькій людині в будь-який час. Якщо у вашій родині або ж з близького оточення хтось хворий, то подаруйте йому ікону, що має благодать врятувати від хвороби. Парі, так жадає мати дитини, але не має можливості зачати малюка, піднесіть образ святого, який може послати на них таке щастя. Якщо у людини в будинку взагалі немає ікон, то найкращим варіантом подарунка стане ікона Спасителя і Богородиці. До того ж подарувавши ікону своїй дитині ви можете стати засновником доброю сімейною традицією передачі реліквії від покоління до покоління, адже ікона збереже свою первозданну красу і властивості довгі роки, час над вірою не владний.

Відео: Чи можна тримати тварин в кімнаті, де є ікони?

Якщо ви вирішили подарувати ікону, то пам`ятайте, що вона дарується для молитви, для допомоги у важкі хвилини, для подяки за щастя, але ніяк як предмет декору інтер`єру або модний аксесуар. Не забувайте про це, і перш ніж піднести подібний подарунок, переконайтеся, що він припаде до адресою.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже